Örömmel köszöntjük a Lajos király étterem honlapján. Éttermünk Budapesten, Zuglóban a Nagy Lajos király útja 18.sz. alatt várja a gasztronómia és a nemes borok barátait. Ha nem autóval érkezik, megközelíthet bennünket az Örs vezér térről a 3-as villamossal, vagy a 32-es busszal. Mindkét járművel mindössze egy megálló, vagy egy kellemes öt-tízperces séta a Nagy Lajos király útján.

A Lajos király étterem rövid története


laj_002.jpg

Az étterem 2002-ben nyitott, akkor még Kaiser étterem-söröző névvel. A házias hangulatú, szerénytelenség nélkül is remek konyhájúnak mondott étteremben ötven látogatót láthattunk egyszerre vendégül. Azóta az igények szükségessé tették a kibővítést.

Az európai normák szerinti átépítés, 2005. novemberében zárult. Ekkor nyílhatott meg a már mintegy 100 fő befogadására alkalmas Lajos király étterem.2010-ben kialakításra került a teraszhelyiség, mely ugyan nem csendes a Nagy Lajos Király útja zaja végett, de mégis lehetőséget nyújt a szabadban fogyasztani kívánó Vendégeink számára. 2011-ben az igények figyelembevételével teljes átalakítás és modernizálás történt a toalettek kialakításában.
2016-ban a konyhánk mind elrendezésileg, mind pedig gépészetileg, technológiailag teljes felújításon esett át és ezzel a bővítéssel megkezdtük a házhozszállításunkat is. A házhozszállításnál is cél maradt, hogy minőségében, látványában hasonló minőséget nyújtsunk, mint az étterembe betérők számára.
Ekkor történt meg a teljes pultátalakítás, valamint a bútorzat csere is.

Mindenkor törekszünk arra, hogy a betérők kellemes, zavaró körülmények nélküli nyugalommal élvezhessék ételeinket és italainkat. Az éttermet, igény szerint három, szinte teljesen különálló teremmé lehet alakítani.
Éttermünk ma már kiforrott belső térrel, légkondicionálással és a vendégek igényei szerint kialakított elosztással üzemel.