A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt.[2] Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.[3] A húsvétnak megfeleltethető, időben korábbi zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ.[4][5] A húsvét egybeesik a tavaszi nap-éj egyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

Ezen alkalomból szakácsaink a következő húsvéti ételekkel bővítették állandó étlapunkat:

Rozmaringos bárányleves kelkáposztával
  Csészében   Lábasban
     1280.-         1680.-

Főtt-füstölt csülökkel, sajttal, medvehagymával töltött tejfeles rétes (előétel)

1480.-


Tárkonyos-fehérboros bárány Steak, pirított magvas zöldspárgáva

(Pácolt Báránycomb szeletből rozéra sütött steak, pecsenyelében párolt zöldspárgával, pirított magvakkal)
1db.-os (15 dkg. comb steak) 3480.-   2db.-os (30dkg. comb steak) 5990.-

Serpenyős Báránycsülök, rozmaringos tepsis burgonyával
(Párolt-sült csicseriborsós báránycsülök, rozmaringos tepsis burgonyával serpenyőben )
3680.-

Húsvéti sárgatúró vörösáfonyával, pirított dióval, mézes joghurttal locsolva

890.-